Printers voor etiketten

Toshiba TEC-printers & Zebra-printers

De thermische printers van Toshiba TEC & Zebra zijn speciaal ontworpen om barcode-etiketten van hoge kwaliteit te printen die nodig zijn om een zo groot mogelijke efficiëntie te bereiken in de in hoge mate geautomatiseerde maatschappij van vandaag. Of u nu printers nodig heeft met een klein productievermogen, een middelgroot productievermogen of sterke, industriële machines met groot productievermogen, TOSHIBA TEC & Zebra's uitgebreide assortiment biedt altijd de ideale oplossing voor uw printbehoeften. Ons assortiment thermische printers werkt met optimale processing- en printtijden en staat garant voor betrouwbaarheid bij bedrijfskritische toepassingen. Ze genieten over de hele wereld het vertrouwen. Ze bieden immers hoogwaardige printoplossingen tegen lage kosten voor de eigenaar.

Zebra & Toshiba TEC hebben een reputatie opgebouwd met hoge kwaliteitsstandaard betrouwbare printers. Dit zijn applicatiegerichte labelprinters voor zowel tekst, grafische tekens en barcodes. Mogelijke formaten van kleine labels om bijvoorbeeld te gebruiken op juweliersartikelen tot grote verzendlabels. Alle printers zijn ontwikkeld om te printen “op aanvraag” en op de plaats van gebruik.Merken


Toshiba printers zijn van zeer grote kwaliteit, dat ze een heel leven kunnen meegaan.

Bekijk printers


Zebra heeft een zeer ruim aanbod aan printers. Ontdek hier welke wij aanraden!

Bekijk printers


TSC heeft meer dan 20 jaar ervaring in het vervaardigen van verschillende printers.

Bekijk printers


Technologie :

Thermisch Transfer - TTR Technology :

Hoe werkt het?
Bij thermisch transfer drukken wordt het beeld gevormd door het smelten van een vaste inkt welk op een film zit en deze over te brengen op het te bedrukken materiaal. Dit kan zowel uncoated of coated papier zijn als synthetische film. Het juiste druklint moet gekozen worden in functie van het te bedrukken materiaal.

Printers en thermische printkoppen
Thermische printers die werken tot een snelheid van 240 mm/sec. maken meestal gebruik van een "flat-head" printkop. De inkt heeft voldoende tijd om te hechten zodat deze techniek weinig eisen stelt van het te bedrukken materiaal. Hoge snelheids printers daarentegen gebruiken de near-edge printkoppen. Hierbij wordt het druklint reeds verwijderd terwijl de inkt nog gesmolten is. Het gebruik van near-edge druklinten en aangepast papier is vereist.

Soorten druklinken
WAX - Veel gebruikte goedkope oplossing voor thermisch transfer. Enkel te gebruiken met flat-head printkoppen.

WAX/RESIN - Voor bedrukking van vellum, coated papier en syntetische stoffen met hoge weerstand tegen vegen en krassen aan hoge snelheid. Geschikt voor near-edge printkoppen.

RESIN - Te gebruiken in veeleisende situaties, waar weerstand tegen mechanisch slijtage, oplosmiddelen en hitte belangrijk is.


Thermisch Direct - DT Technology :

Hoe werkt het?
De productie van thermisch papier begint met een uncoated basis papier, zoals vellum, welke thermisch gevoelig wordt door het aanbrengen van een chemische coating. De eerste chemische laag verhindert dat de hitte afkomstig van de printkop zich over het papier verspreid. Een tweede chemische laag, de thermische laag, bevat de kleurstof en ontwikkelaar. Wanneer deze wordt blootgesteld aan de 250°, die de printkop afgeeft, smelt de thermische laag waardoor kleurstof en ontwikkelaar vermengen en het papier doen verkleuren. Deze verbinding kan echter verbroken worden door blootstelling aan olie, detergenten, water, .. waardoor de bedrukking kan vervagen. Thermo-TOP is hiertegen beschermd doormiddel van een extra coating langs beide kanten van het papier.

Thermo ECO

  • Geen top-coating
  • Niet bestand tegen olie, water, ..
  • Niet bestand tegen vegen en krassen
  • Voor gebruik van korte duur in een veilige omgeving
  • Zeer kost-efficient

Thermo TOP

  • Extra beschermende coating
  • Bestand tegen olie, water, ..
  • Bestand tegen vegen en krassen
  • Voor gebruik in oa. Logistieke toepassingen